Systemvetardagen

För studenter

Vare sig du är i början, mitten eller slutet av din utbildning så har du all anledning att besöka Systemvetardagen. Under dagen får du möjlighet att knyta värdefulla kontakter med representanter från 54 företag som alla är intresserade av IT-studenter. Ta chansen att diskutera val av inriktning eller uppsatsämne med personer i branschen eller varför inte ta tillfället i akt och presentera dig som en potentiell kandidat för rekrytering. Som student på mässan får du:
  • Träffa potentiella arbetsgivare och knyta kontakter inom branschen
  • Värdefull branschinformation för framtida karriärval
  • Möjlighet att gå på kontaktsamtal hos de företag du är extra intresserad av
  • Fina goodiebags från de utställande företagen

Innan Systemvetardagen kommer du att kunna anmäla dig för kontaktsamtal hos olika företag, detta kommer att ske genom Studentnodes CV-portal.
Mer information om kontaktsamtalen och hur man söker kommer senare.

Hur förbereder man sig?


Bestäm dig för vad du är ute efter och förbered frågor, detta öppnar upp möjligheten för att du får ut det som är viktigt för dig i samtalet. I mässkatalogen finns info om alla utställande företag – läs på!


Var beredd på att du kan bli intervjuad direkt på mässan. Tänk igenom i förväg vad du vill säga så att du kan presentera dig kort och intressant. 


Många företag sköter sin rekrytering via LinkedIn idag, så se till att din profil är lika uppdaterad som ditt CV. Får du bra kontakt med en företagsrepresentant under mässan kan du be om att få lägga till personen på LinkedIn för fortsatt kontakt.

Välkommen på mingelskola med Student Node

Att mingla och nätverka är inte alltid lätt.
Speciellt på mässor och event kan det ofta kännas överväldigande och stressigt, och många studenter upplever det svårt att veta hur de ska ta den första kontakten med företagen och framhäva sig själva på rätt sätt.

Att kunna mingla som ett proffs är en färdighet som kan övas upp precis som allt annat, och vi finns här för att hjälpa dig med det – genom att hålla en mingelskola i samarbete med Student Node!
Erik Sturesson, co-owner på Student Node, kommer under en timmes tid lära dig allt du behöver veta för att bli ett nätverksproffs. Passa på att lära dig allt om att nätverka inför Systemvetardagen och det stora kvällsminglet efter mässan!

Alla studenter från DSV är välkomna. Efter föreläsningen kommer vi mingla tillsammans i Foo Bar.

Mer info om datum och anmälan kommer snart.

Kvällsmingel

Vi välkomnar alla studenter från DSV till ett stort kvällsmingel efter mässan!

Kvällsminglet är det perfekta tillfället för dig att mingla och nätverka med företag under mer avslappnade former. Över hundra representanter från företagen som ställer ut under mässan kommer närvara, vilket betyder att du får chansen att knyta många värdefulla kontakter!
Vi kommer bjuda på en kväll fylld av mingel, kanapéer, drinkar och underhållning.

Detta är främst ett fantastiskt tillfälle för dig som är sistaårsstudent och snart ska ge dig ut på arbetsmarknaden, men alla studenter är välkomna oavsett vilken termin du pluggar.

Mer info och anmälan kommer snart.