Systemvetardagen

För studenter

Vare sig du är i början, mitten eller slutet av din utbildning så har du all anledning att besöka Systemvetardagen. Under dagen får du möjlighet att knyta värdefulla kontakter med representanter från 56 företag som alla är intresserade av IT-studenter. Ta chansen att diskutera val av inriktning eller uppsatsämne med personer i branschen eller varför inte ta tillfället i akt och presentera dig som en potentiell kandidat för rekrytering.

Som student på mässan får du:

  • Träffa potentiella arbetsgivare och knyta kontakter inom branschen
  • Värdefull branschinformation för framtida karriärval
  • Möjlighet att gå på kontaktsamtal hos de företag du är extra intresserad av
  • Fina goodiebags från de utställande företagen

Hur förbereder man sig?


Bestäm dig för vad du är ute efter och förbered frågor, detta öppnar upp möjligheten för att du får ut det som är viktigt för dig i samtalet. I sidan om mässan och även i årets katalog kan du hitta information om alla företag – läs på!


Var beredd på att du kan bli intervjuad direkt på mässan. Tänk igenom i förväg vad du vill säga så att du kan presentera dig kort och intressant. 


Många företag sköter sin rekrytering via LinkedIn idag, så se till att din profil är lika uppdaterad som ditt CV. Får du bra kontakt med en företagsrepresentant under mässan kan du be om att få lägga till personen på LinkedIn för fortsatt kontakt.

Välkommen på mingelskola med Student Node

Att mingla och nätverka är inte alltid lätt, speciellt under mässor och event då det ofta kan kännas överväldigande och stressigt.
Många studenter upplever att det är svårt att ta den första kontakten med företag samt att presentera sig själv på rätt sätt.
Men att kunna mingla som ett proffs är en färdighet som kan övas upp, och vi finns här för att hjälpa dig med det.
Vi bjuder därför in alla studenter på DSV att delta på mingelskola i samarbete med Student Node!
Erik Sturesson, co-owner på Student Node, kommer under en timmes tid hjälpa dig att bli ett nätverksproffs.
Passa därför på att lära dig allt du behöver veta inför Systemvetardagen och det stora kvällsminglet efter mässan.
Alla studenter från DSV är varmt välkomna. Efter föreläsningen tar vi oss till Foo Bar för att fila på våra nyvunna kunskaper, i sann mingelanda.

Datum: 22/2 2019
Tid: 15:00 – 16:00
Plats: Lilla Hörsalen

Mingelskolan med Student Node är över för i år, stort tack till alla deltagare och till Erik och Anna för fantastiska presentationer!

Kvällsmingel

Alla studenter från DSV är varmt välkomna till Kvällsminglet på Restaurang Mynchen efter mässan!
Kvällsminglet är det perfekta tillfället för dig att nätverka med företag samt ha en fantastisk kväll full av mingel och underhållning.
Över hundra representanter från företagen som ställer ut på Systemvetardagen kommer närvara under kvällen. Detta är alltså ett fantastiskt tillfälle att knyta kontakter för framtiden, speciellt för sista-års-studenter. Men alla studenter är självklart välkomna då det aldrig är för sent att skapa värdefulla kontakter.
Vem vet? Kanske möter du din framtida arbetsgivare.

Datum: 6/3 2019
Tid: 17:30 – 02:00
Plats: Restaurang Mynchen
Klädkod: Kavaj/Udda kavaj

Tyvärr är eventet fullt, och listan är därmed stängd! Om du inte hann anmäla dig är du välkommen att skriva upp dig på väntelistan.

Vid frågor, kontakta svd.event@disk.su.se