Systemvetardagen

Presentationsschema

11:00-12:00 Saab AB

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter.
Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

12:00-13:00 SEB

Ekonomi eller IT? Det ena utesluter inte det andra! Många tänker kanske i slutet av sina högskolestudier att dessa två världar är miltals ifrån varandra, att du måste välja ett yrke som du sedan blir fast med, resten av ditt liv. Men så är det inte! En storbank förknippas sällan med IT, nya innovativa tekniker och arbetssätt. Ändå är SEB en av Sveriges största IT arbetsgivare.

Kom och lyssna till Mikaela Brinte och Björn Davidsson som berättar om sina vägval efter traineeåret. De bjuder er på en inblick i vad man kan jobba med på en bank och vilka områden inom IT som är hetast.

13:00-14:00 Säpo

Säkerhetsläget i vår del av världen har försämrats och hoten mot Sverige ökar i takt med digitaliseringen i samhället.
Säkerhetspolisen har i uppdrag att skydda Sveriges demokratiska system, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det är ett komplext uppdrag och den snabba tekniska utvecklingen gör att vår kompetens inom it och teknik är viktigare än någonsin. IT och teknik genomsyrar all vår verksamhet och att använda teknikens möjligheter för att klara vårt uppdrag är idag en självklarhet.

Kom och lyssna på hur Säkerhetspolisen arbetar för ett säkert Sverige.

14:00-15:00 Tele2

Join Liam Salomonsson, lead architect for Digital & Channels Sweden, as he walks you through one of our most challenging and fun e-commerce projects in recent years. He will tell you about how we planned, designed and built a solution that saved us on our busiest day of the year. 

Presentationen hålls på engelska.

15:00-16:00 Vizrt

Vizrt är världsledande på marknaden i områdena realtids 3D-grafik, studioanimationer, sportanalys och kapitalförvaltningsverktyg för media och underhållningsbranschen. Detta inkludera interaktiva och virtuella lösningar, animationer, kartor, väder, story och videoredigering, kompositionering, och multiplattform VOD och live utspelningsverktyg.
Vizrt har kunder i fler än 100 länder över hela världen och listan fortsätter att växa varje dag. Detta är gjort möjligt av närmare 600 engagerade och väldigt kompetenta anställda i 40 kontor runtom i världen.